به گزارش صدای بورس،بازار سرمایه در اردیبهشتماه سال جاری بیش از هرچیز تحت تاثیر مذاکرات و حواشی آن قرار داشت. شاخص کل که در انتهای ماه قبل موفق شده بود وارد کانال ۳ میلیون واحدی شود در این ماه با فراز و فرودهای بسیاری مواجه شد اما توانست کانال ۳ میلیونی را به خوبی حفظ کرده و تا قله ۳ میلیون و ۲۵۰ هزار واحدی نیز پیش رود.
شاخص هموزن نیز رکوردهای جدیدی ثبت کرد و حتی از قله ۹۷۵ هزار واحدی عبور کرد. هرچند در انتهای ماه با اخبار ملتهبی که از تصمیمات آمریکا و مخالفت ایران درباره غنیسازی منتشر شد، بازار سهام با افت مواجه شد.
در بازارهای موازی اما به طور کلی شاهد افت قیمت طلا، سکه و دلار بودیم. در این ماه وضعیت این بازارها خنثی و رو به منفی پیش رفت هرچند تحت تاثیر اخبار مذاکرات وضعیت این بازارها در انتهای ماه مثبت بود. اونس جهانی که وارد کانالهای بالای ۳۲۰۰ دلاری شده و حتی گاهی از ۳۴۰۰ دلار نیز بالاتر رفته بود با توجه به اتفاقات جهانی نوسان داشت ولی با این همه مقاومت ۳۲۰۰ دلاری خود را حفظ کرد. ملک و خودرو نیز چندان تغییر قیمت نداشــتند اما بیتکوین که در محدوده ۸۵ هزار دلاری بود و وضعیت جذابی نداشت، رشد خود را آغاز کرد و دوباره خود را به بالای ۱۰۰ هزار دلار رساند.
بنا به آمار بانک مرکزی در بهمن ماه ۱۴۰۳، نرخ رشد نقدینگی به ۲۷.۸ درصد و نرخ تورم سالانه نیز به ۳۵.۴ درصد در بهمن ماه ۱۴۰۳ رسیده است. همچنین تورم نقطه به نقطه در فروردین ماه ۱۴۰۴ به۳۸.۹ درصد رسید.
خروج ۶,۷۰۰ میلیارد تومانی حقیقیها
بررسی ورود و خروج پول حقیقی در این ماه نشان میدهد در اردیبهشتماه حدود ۶.۷ همت خروج پول داشتیم. در بعضی روزها حتی شاهد خروج پولهای قدرتمند ۳.۵ تا ۴ همتی نیز بودیم در مقابل ۲۲ اردیبهشت رکورد ورود پول را با ۵.۵ همت شاهد بودیم.


ورود ۱۸ همتی صندوقهای درآمد ثابت
در این ماه شــاهد ورود ۱۸ هزار میلیــارد تومان پول حقیقی به صندوقهای قابل معامله با درآمد ثابت بودیم. در بیشتر روزهای اردیبهشت ورود پول داشــتیم و تنها ۳ روز شاهد خروج پول بودیم که مجموعا حدود ۵۰۰ میلیارد تومان بود. در ۷ روز نیز ورود پول روزانه بیش از یک همت داشتیم. همچنین در آخرین روز رکورد ورود پول برابر با ۲.۳ همت را شاهد بودیم.

فراز و نشیبهای صندوقهای طلا
در اردیبهشت ماه صندوقهای طلا نوسانات بسیاری داشتند و اغلب با ریزش مواجه بودند. همچنین خروج پول بالایی از این صندوقها داشتیم اما در آخرین روزهای ماه با توجه به شرایط سیاسی و اخبار مذاکرات، شاهد جهش قیمت طلا و سکه، ورود پول به این صندوقها و رشد آنها بودیم. نکته مثبت اینکه حباب صندوقهای طلا نه تنها از بین رفت بلکه منفی هم شد. (با توجه به تاخیر یک روزه در بهروزرسانی فیپیران بازه یک ماهه تا ۳۰ اردیبهشت ماه محاسبه شده است).

ارزش دلاری بازار
در این ماه ارزش دلاری بازار فراز و فرودهایی داشت و بین ۱۳۱ تا ۱۴۲ میلیارد دلار در روز متغیر بود.

-
محمدرضا شاهوردیلو - خبرنگار
- شماره ۵۹۱ هفته نامه اطلاعات بورس






نظر شما